Selected people in food & agri
 • Selected Database
 • Job Marketing
 • Data Driven Search
 • Employer Branding

Werkwijze CeresRecruitment

Ceres heeft ruime ervaring in de food & agribusiness, zowel op het gebied van Werving & Selectie als Executive Search. De kracht ligt in de persoonlijke benadering, de diepgaande kennis van de agrifood-ketens, de ervaring van het searchteam, onze online en offline recruitmentcampagnes en onze omvangrijke database.

Onze transparante werkwijze ziet u hieronder.

Analyse
Job Marketing
Search
Selectie
Begeleiding
Volgende

Bedrijfsanalyse en vacature analyse

De eerste stap bestaat uit een bedrijfs- en vacature analyse. Bij de bedrijfsanalyse wordt gekeken naar het bedrijf, de bedrijfscultuur en Employer Branding. Ceres kan u helpen uw Employer Brand te versterken door u als aantrekkelijke werkgever te positioneren in de markt. Daarnaast worden de wensen met betrekking tot de vacature besproken, zoals de organisatiedoelstellingen, de specifieke functie-eisen en de gewenste competenties van de kandidaat. Op basis hiervan wordt het functieprofiel door ons opgesteld.

Volgende

Job Marketing

Door de inzet van een optimale on- en offline mediacampagne trekken we de aandacht van zowel actieve als latent zoekende kandidaten. Onze mediacampagnes worden tailor-made aangeboden, afgestemd op de potentiële doelgroep, zodat we weten dat iedere marketing-euro nuttig besteed wordt. Binnen de Job Marketing campagne gaat Ceres resultaatgericht te werk en wordt het optimale resultaat uit de campagne gehaald. Op deze manier zorgen we dat uw vacatureplaatsing de beste resultaten behaalt.

Volgende

Data Driven Search

Ons searchteam bestaat uit professionals die met moderne searchtechnieken en algoritmen de juiste kandidaten in de markt weten te bereiken. Door jarenlange ervaring hebben we een netwerk opgebouwd, waarin we actief contact hebben met 40% van de hoogopgeleide kandidaten die werkzaam zijn in de food & agrarische sector. Vanzelfsprekend weet ons searchteam de overige hoogopgeleide kandidaten in de food & agrarische sector te bereiken door middel van direct search.

Volgende

Selectie

De kandidaten komen voort uit de Job Marketing campagne en daarnaast uit search. De meest geschikte kandidaten vormen samen de talentpool voor de vacature. Vervolgens worden deze kandidaten uitgenodigd voor een interview met een van onze recruiters. Voorafgaand aan dit gesprek vragen we de kandidaat een online assessment in te vullen. De best passende kandidaten voor deze vacature stellen we voor aan de opdrachtgever.

Proces begeleiding

Om continuïteit en kwaliteit te waarborgen wordt het gehele selectieproces door ons professioneel begeleid. Onze kracht ligt in de persoonlijke aanpak. Ook na de start van een kandidaat in zijn nieuwe functie, onderhouden wij contact.

Wereld icoon
Jan Borgers
“The secret of getting ahead is getting started.”
Jan Borgers, Managing Partner

Functielevels

Young Professionals
Specialisten
Management
Directie en Toezicht
Volgende

Young Professionals

Wij bemiddelen talenten met 0 tot 4 jaar ervaring voor een (door)start in de agribusiness & food sector. Young Professionals die een overstap willen maken naar een andere werkgever of die de switch richting de agribusiness & food sector willen maken. 

Volgende

Specialisten en Professionals

Wij bemiddelen specialisten en professionals in de agribusiness & food sector. We kijken naar persoonlijkheid, ambitie, kennis en competenties voor een duurzame vervolgstap in hun carrière.

Volgende

Management

Bij functies op managementniveau komt naast de eisen uit het functieprofiel de nadruk te liggen op de ‘zachte’ competenties van de manager. In de praktijk zien wij dat voor een manager deze minstens zo bepalend voor succes zijn als kennis en ervaring. Gedragsvaardigheden en eigenschappen zullen nadrukkelijk in de selectieprocedure worden meegenomen.

Senior Management & Directie en Toezicht

Wij bieden expertise bij het vervullen van directie-, bestuurders- en toezichtfuncties. Onze senior-recruiters zijn gewend te werken op het snijvlak van markt- en organisatiedoelstellingen en kennis hebben van corporate governance. Door intensieve contacten met directieleden en toezichthouders in de agribusiness & food sector beschikt Ceres over een hoogwaardig netwerk en zijn wij als geen ander in staat de geschikte executive kandidaat te vinden.

Lees meer over Executive

 • Agri
 • Akkerbouw
 • Tuinbouw
 • Veehouderij
 • Biotechnologie
 • Animal Health
 • Agrotechniek
 • Food
 • Retail / Foodservice
 • Biobased Economy
 • Foodprocessing
 • Nutrition / Health
 • Groothandel
 • Advies & Onderzoek