Selected people in food & agri

Accountmanager vacatures in de agrarische sector

Mensen die goed zijn in communiceren, netwerken, gedreven zijn en die zich inzetten voor klanttevredenheid bloeien vaak op als accountmanager. 


Krijg jij energie van het contact met (potentiële) klanten en wil jij langdurige relaties opbouwen en onderhouden? Dan is deze functie zeker wat voor jou. Je kunt in bijna elke sector en branche terecht. Daarnaast kun je bij veel verschillende bedrijven aan de slag. Ceres biedt (key) accountmanager vacatures in de Food en Agri sector op HBO en WO-niveau.

 

Ga naar onze account manager functie(s)!

 

Recruitment

Ben jij juist op zoek naar een kandidaat die deze functie wil vervullen? Ceres helpt je bij het vinden van de juiste kandidaat. Neem eenvoudig contact met ons op en we bespreken samen de mogelijkheden.

 

Wat is een accountmanager?

Een accountmanager is de schakel tussen het bedrijf of organisatie dat hij vertegenwoordigt en (potentiële) klanten. Het gaat dus voornamelijk om het managen van klanten, ofwel accounts. In dit beroep combineer je relatiebeheer en sales en richt je je op een langdurige vertrouwde relatie met de klant. 


De competenties van een accountmanager houden onder andere in dat je goed kunt communiceren, luisteren, analyseren, plannen en organiseren. Daarbij zijn overtuigingskracht en besluitvaardigheid belangrijke vaardigheden. 


Is accountmanager niet jouw specialisatie? Bekijk dan ook onze andere populaire functies:

 

Wat is een key accountmanager?

De benaming accountmanager en key accountmanager worden vaak door elkaar gebruikt. Er zit echter wel een verschil tussen beide functies. Het grote verschil zit hem in het niveau van werken. Als key account manager leg je vooral de focus op klanten die een hoge waarde hebben voor de organisatie. 


Je hebt als key accountmanager dus de belangrijke taak om deze relaties zo warm mogelijk te houden. Deze relaties zijn immers van groot belang voor de organisatie. Je werkt dus nog meer op strategisch niveau en gaat zorgvuldig te werk.  


Omdat dit beroep meer strategisch is en van een hoger niveau, wordt er vaak gevraagd naar meerdere jaren aan ervaring.

De sleutel tot succes 

Voor goede zaken heb je goede relaties nodig. Maar het onderhouden van relaties is makkelijker gezegd dan gedaan, vooral in het bedrijfsleven waar de concurrentie groot is en je de loyaliteit van klanten moeilijk kan winnen. Key accountmanagers zijn essentieel voor het onderhouden van sterke klantrelaties, hij of zij heeft vaak de kortste lijntjes met de klanten en kan goed inschatten waar kansen en bedreigingen liggen.


Als bedrijf kun je key accountmanagement dus strategisch inzetten om de relatie tussen jouw bedrijf en de klant te behouden en te verbeteren. Klanttevredenheid staat in dit beroep centraal, hierin is hij of zij dan ook gespecialiseerd. Daarnaast is dit beroep cruciaal bij het optimaal benutten van de potentie die er in bestaande klanten zit. Als key accountmanager ben je dus de sleutel tot succes in een organisatie of bedrijf.
 

Wat doet een accountmanager?

Als (key) accountmanager kun je een uiteenlopend takenpakket hebben. Bij elke organisatie kunnen de taken verschillen. Zo kunnen bij de ene organisatie de taken meer salesgericht zijn en staat bij de andere organisatie relatiebeheer meer centraal. Op de vraag ‘wat doet een accountmanager’ is dus niet één antwoord samen te vatten, maar bij taken kun je bijvoorbeeld denken aan:

  • Het in kaart brengen van accounts
  • Opstellen en uitvoeren van accountplannen
  • Relatiebeheer en relaties onderhouden
  • Product- en marktinformatie verzamelen
  • Verkoopdoelstellingen behalen
  • Acquisitie 

 

Kijk bij onze accountmanager vacatures voor de specifieke taken van de verschillende functies. 

 

Account manager in de food en agri sector

In het accountmanagement vak in de agri&food sector kun je werken in de retail of bij een akkerbouw, tuinbouw, feed, industrie en B-to-B organisatie. Belangrijk is dat je affiniteit hebt met de Food en Agri sector of dat je al een agrarische achtergrond hebt. Door jouw affiniteit met de agrarische branche weet jij klanten op een verrassende manier vooruit te helpen.

Taken in deze sectoren kunnen zijn: 

  • de marktpositie versterken binnen europa door proactief mee te denken met retailers,
  • marktaandeel uitbreiden door acquisitie en verkoop van concepten,
  • landbouwmachines van wereldmerken oplossingsgericht verkopen aan akkerbouwers, tuinders en/of veehouders. 

Het takenpakket kan dus heel divers zijn bij accountmanager vacatures. 
 

 

Internationaal werken?

Heb je een passie voor het buitenland en onderhoud je graag internationale contacten? Misschien is een baan als internationaal accountmanager dan wel iets voor jou. Bij Ceres zijn er regelmatig vacatures voor deze internationale functie. 


Bekijk ook onze internationale pagina voor meer informatie over wat wij op internationaal gebied doen.

 

Hoe wordt je een accountmanager

Voor onze functies heb je een Bachelor of Masteropleiding nodig. Opleidingen die een goede voorbereiding geven op het accountmanagement beroep zijn studies in wetenschappen of ingenieurswetenschappen in de life sciences als Bedrijfskunde, Commerciële Economie of Marketing Management.


Voor de Agri en Food sector worden soms ook relevante opleidingen gevraagd van bijvoorbeeld bio-ingenieur, industrieel ingenieur voeding of landbouw, professionele bachelors biotechnologie of landbouw. Bij onze accountmanager vacatures is ervaring in de agrarische sector vaak gewenst.

Doorgroeimogelijkheden

Met dit beroep zijn er veel doorgroeimogelijkheden. De verantwoordelijkheden worden steeds groter naarmate je meer ervaring hebt. Je begint vaak als accountmanager, waarna je je op kunt werken naar een key accountmanager. Uiteindelijk kun je doorgroeien tot senior accountmanager of salesmanager. 


Naarmate je meer ervaring hebt, kun je uiteraard meer loon verwachten. 

 

Accountmanager vacatures bij Ceres

Lijkt werken als accountmanager in de agrarische sector jou wat? Of werk je al in de accountmanagement en zoek je een nieuwe baan? Wij hebben regelmatig nieuwe (international) accountmanager vacatures in de Agri en Food sector. 


Staat er op dit moment geen interessante vacature tussen? Stuur ons dan een open sollicitatie, we nemen contact met je op zodra er een interessante functie voorbij komt.
 

Ga naar onze account manager functie(s)!