Selected people in food & agri

Schaarste op de arbeidsmarkt

Schaarste op de arbeidsmarkt

In het afgelopen jaar is het aantal banen enorm toegenomen. Meer dan 1 miljoen vacatures stonden er dat jaar open. Voor 2019 zijn de verwachtingen dat dit zelfs 1,2 miljoen gaat worden.

Uit een onderzoek van het UWV is gebleken dat ruim 46% van de werkgevers het moeilijk vond om in het afgelopen jaar vacatures in te vullen. Het aantal vacatures in de landbouw kwam erg in de buurt van het gemiddelde, namelijk 44% van de vacatures waren volgens werkgevers erg moeilijk in te vullen.

Geen extra inspanningen

Toch blijkt uit ditzelfde onderzoek van het UWV dat 1 op de 5 werkgevers geen extra inspanningen doet om openstaande vacatures meer onder de aandacht te brengen. Een klein deel schakelt de hulp in van werving- en selectiebureau’s. Maar het grootste deel van de werkgevers probeert zelf andere of meer wervingskanalen in te zetten om vacatures in te vullen.

Ceres zet Job Marketing in om kandidaten aan te trekken. Wij hebben inzicht in de meest geschikte mediakanalen voor uw vacature. Zie ook ons artikel ‘Job Marketing’ voor meer informatie.

Kenniskloof

Een groot probleem waardoor veel vacatures moeilijk in te vullen zijn, is door de kenniskloof. Daarmee wordt bedoeld dat de kennis die werkgevers zoeken bij kandidaten, niet aansluit bij de kennis die kandidaten hebben. Dit bleek uit een onderzoek van Robert Half. De resultaten uit dit onderzoek worden bevestigd uit cijfers van het UWV waarbij bleek dat maar 7% de functie-eisen aanpast als blijkt dat een vacature niet aansluit op de arbeidsmarkt.

Voor werkgevers die wel vacatures hebben ingevuld door concessies te doen, geven 3 op de 10 aan dat ze kandidaten hebben aangenomen die niet de juiste opleiding hadden gevolgd. Door bijvoorbeeld Learning on the Job toe te passen, waren deze kandidaten toch geschikt voor de functie.

Ceres heeft veel up-to-date kennis van de food & agri sector en kan door te luisteren naar uw wensen en behoeften een passend functieprofiel opzetten dat past bij uw wensen en aansluit bij het aanbod op de markt.
Ook heeft Ceres oog voor potentieel. Ceres kijkt verder dan alleen de functie-eisen. Ceres heeft ervaring met Learning on the Job en weet hoe dit kan worden ingezet om voor u dé geschikte kandidaat te vinden.

Toenemende werkdruk

Uit het onderzoek van het UWV is gebleken dat de 47% van de werkgevers denkt dat de werkdruk van personeel hoger wordt in 2019. En dat dat voor sommige bedrijven zelfs kan betekenen dat ze niet kunnen groeien en/of niet meer de gewenste kwaliteit van producten of diensten kunnen leveren.

Hieruit blijkt dat er echt sprake is van een groot probleem waar oplossingen voor moeten worden gevonden.

Jong talent

Hoogleraar Ton Wilthagen vertelt in een artikel in het AD dat er meer jong talent moet worden betrokken bij de arbeidsmarkt. Hij zegt dat het voor meer jongeren mogelijk gemaakt moet worden dat ze werken en leren kunnen combineren.

Het opdoen van ervaring en een netwerk opbouwen voor na de studie, zal de intreding tot de arbeidsmarkt alleen maar makkelijker maken. Voor werkgevers kunnen jonge talenten teams versterken met een frisse blik, zijn ze leergierig en hebben ze een hoge arbeidsproductiviteit. Een win-win situatie voor het jonge talent als voor de werkgever.

Ook Ceres weet dat jong talent een oplossing kan bieden voor het schaarste probleem. Ceres heeft dan ook een groot netwerk Young Professionals met een frisse blik op de food & agri sector.

Hulp van Ceres

Heeft u ook moeite om een vacature ingevuld te krijgen? Ceres kan u helpen.

  • Wij gebruiken moderne search technieken om de meest geschikte kandidaten voor u te vinden.
  • Wij geven tips en hulp bij het opstellen van functie-eisen die goed aansluiten bij uw wensen en die passen bij het aanbod op de arbeidsmarkt.
  • Wij hebben ervaring met Learning on the Job en is onze database gevuld met Young Professionals.

 

Klik hier om contact met ons op te nemen.